Odgođena deložacija, vlasnici FK Džaja prijetili samospaljivanjem

BiH

policija rs

Porodica Milivoja Glišića, vlasnika Fudbalskog kluba (FK) “Džaja”, danas nije deložirana iz kuće u banjalučkom naselju Vrbanja, za koju predsjednik FK “Jedinstvo” Admir Čavka kaže da imaju sudsko rješenje da imovina pripada njima.

Sudski spor između ta dva fudbalska kluba trajao je godinama, a završen je presudom Vrhovnog suda RS-a.

Međutim, deložacija Glišića iz spornog objekta danas je ipak odgođena.

Porodica Glišić tvrdi da se “radi o kriminalu i da će oni do konačne odluke nadležnih organa braniti svoj dom”.

Milivoje Glišić je ponovio da odbijaju da napuste kuću, u koju je “uložio milione”, a prijetio je i da će se raznijeti bombom i minirati objekt.

S druge strane, iz FK “Jedinstvo” su ranije navodili da su dobili sve pravne bitke i da žele da uđu u svoj posjed.

-‘FK Džaja’ je ukrao našu imovinu na kojoj su bespravno sve ovo vrijeme i nikada nisu dobili nikakvu dozvolu za korištenje našeg stadiona što su potvrdile sve sudske instance – kazali su iz ovog kluba.

Očekivali su da će djeca nastaviti tradiciju koja je počela davne 1936. godine jer je “FK Jedinstvo” vlasnik sporne imovine još od 1953. godine kada su je dobili na poklon od jednog mještanina.

Tvrdili su da im je FK “Džaja” i Glišić samovoljno uzurpirao imovinu početkom 1994. godine.

Podsjećamo, FK Jedinstvo presudom Vrhovnog suda dobilo je spor, a danas je trebalo ući u posjed, uz pomoć policije. Prošle godine trebala je biti deložacija, ali nije izvršena.

Dok su u “Jedinstvu” isticali da su iscrpljeni svi pravni lijekovi i da je odavno bilo vrijeme da se vrate na svoj posjed, u “Džaji” su tvrdili su da su žrtve korupcije i kriminala.

Jedan od sinova Milivoja je Dado Glišić, poznati pop pjevač, koji je prošle godine upozoravao da iz opreznosti “spava s pištoljem”.