BiH

nisu prikupili tražene informacije

Odgođena tematska sjednica Predstavničkog doma PFBiH o stanju u zdravstvu

21/01/2020

Resorno ministarstvo se zbog pripreme materijala za navedenu sjednicu obratilo i kantonalnim ministarstvima zdravstva

Odgođena je tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH o stanju u oblasti zdravstva u FBiH, koja je bila zakazana za 28. januar.

Novi termin bit će utvrđen nakon što Vlada FBiH i Federalno ministarstvo zdravstva dostave sve materijale relevantne za raspravu.

To je danas saopćio predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović navodeći da Federalno ministarstvo zdravstva, kako ga je izvijestilo, nije u stanju prikupiti i dostaviti tražene informacije za održavanje tematske sjednice, te predlažu prolongiranje održavanja sjednice.

Resorno ministarstvo se zbog pripreme materijala za navedenu sjednicu obratilo i kantonalnim ministarstvima zdravstva.

– Napominjemo da se sva izvješća o radu zdravstvenih ustanova i zavoda zdravstvenog osiguranja za 2019. godinu usvajaju do konca veljače 2020. godine. Slijedom toga, u ovako kratkom roku ne možemo pripremiti cjelovit materijal za tematsku sjednicu s predloženim dnevnim redom, bez sudjelovanja kantonalnih organa vlasti, kao i bez traženih izvješća o poslovanju zdravstvenih ustanova i zavoda zdravstvenog osiguranja – obrazložio je federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić zbog čega je prolongirana ova tematska sjednica.

Dnevnim redom predloženo je razmatranje stanja u oblasti zdravstva s prijedlogom mjera i stanja u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu s posebnim osvrtom na liječenje pacijenata te odlazak velikog broja liječnika specijalista.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.