Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odluka direktora firme iz BiH: Ko ne prestane pušiti – otkaz

rajko

Predsjednik “Boksita” iz Milića nastavlja sa neobičnim trendovima. Nakon nesvakidašnjih pravila koje je “propisao” u kompaniji, napisao je i pjesmu.

Kako je navedeno na sajtu kompanije, direktor Rajko Dukić je u pjesmi objasnio stav po pitanju “nekih pojava u Milićima, koje nisu ni civilizacijske niti primjerene razumnom ponašanju, štiteći svoj i poslovni ugled Kompanije”.

Na spisku dosadašnjih Dukićevih pravila je i ono koje kaže da radnici moraju da pročitaju četiri knjige koje je napisao. I ta odluka objavljena je na zvaničnoj internet stranici kompanije Boksit.

Na spisku su knjige: “Tri uspiješne priče”, “Veliki brat”, “Milići u pet priča” i “Postdejtonska vlast i bezvlašće ili hronika jednog vremena”.

U objašnjenju odluke o obaveznoj literaturi tada je navedeno: “Napisao sam kao potrebu i obavezu, a sa prevashodnom namjerom, da bivši, sadašnji i budući zaposleni kompanije Boksit, članovi njihovih porodica i građani Milića, čitajući ih, upoznaju bliska i daleka vremena iza nas vezana za Kompaniju Boksit, ili osvježe pamćenje na njih, kako u pogledu njenog stvaranja, razvoja i opstanka, tako i po pitanju mjesta i uloge u izgradnji i razvoju Milića i regiona”.

Predsjednik kompanije tada je za septembar i oktobar najavio organizovano testiranje za sve zaposlene, kako bi se kroz određena pitanja, iz gore navedenih knjiga, došlo do saznanja da li su, ne samo shvatili instrukciju, već je prihvatili i kao potrebu.

Nedugo nakon spiska knjiga Dukić je doneo i instrukciju o kažnjavanju pušača kojom je svim pušačima umanjio zaradu. Novac prikupljen od kazni planirao je da usmjeri za poboljšanje zdravstvenih uslova.

Za radnike koji su primljeni na određeno vrijeme strožije mjere – dat im je rok od dva mjeseca da prestanu da puše ili ih čeka raskidanje radnog odnosa.