Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada zdk

Odobrena sredstva za penzionisanje 11 radnika ‘Krivaje Mobel’

Protest radnika Krivaja

Resorni ministar Zlatko Jelić rekao je da je Vlada FBiH ranije odobrila sredstva u iznosu 32.183,79 KM za uplatu doprinosa za penzijsko osiguranje za navedene radnike za period od 1. decembra 2014. do 22. januara 2017. godine

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, na sjednici je odobrila iznos od 25.886,96 KM za uplatu zdravstvenog osiguranja i osiguranja od nezaposlenosti za 11 radnika Privrednog društva “Krivaja Mobel” d.o.o. Zavidovići – u stečaju, koji su ispunili uslove za penzionisanje.

Resorni ministar Zlatko Jelić rekao je da je Vlada FBiH ranije odobrila sredstva u iznosu 32.183,79 KM za uplatu doprinosa za penzijsko osiguranje za navedene radnike za period od 1. decembra 2014. do 22. januara 2017. godine.

Budući da “Krivaja Mobel” nije u mogućnosti samostalno izmiriti preuzete obaveze koje se odnose na uplatu doprinosa po osnovu zdravstvenog osiguranja i osiguranja od nezaposlenosti, kako je naveo Jelić, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice predložilo je Vladi ZDK-a da odobri navedeni iznos sredstava i omogući realizaciju odluke Vlade FBiH, saopćeno je iz Press službe ZDK.