Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

focus

Prema dokumentima za koje se tvrdi da su iz Pentagona – Putin ima rak!

putin ima rak
putin-ss

Rečeno je da je general Gerasimov planirao odbaciti cijelu “specijalnu vojnu operaciju” 5. marta, dok je Vladimir Putin primao hemoterapiju

Ruski predsjednik Vladimir Putin imao je planiranu hemoterapiju 5. marta, prema dokumentima koji su procurili iz Pentagona, piše njemački magazin Focus.

Njemački magazin piše da tajni dokumenti Pentagona tvrde da ruski predsjednik Vladimir Putin ima rak. Prema istom izvoru, stoji da je Putin trebao primiti hemoterapiju 5. marta. Vice je dijelove dotičnog dokumenta objavio još prije dva dana. U dokumentu se navodi da je Ukrajina dobila informaciju da su ruski savjetnik za nacionalnu sigurnost Nikolaj Patrušev i načelnik štaba Valerij Gerasimov planirali sabotirati rat u Ukrajini preraspoređivanjem trupa u Ukrajini – kako bi Putina prikazali u lošem svjetlu.

Cijena plina tone, jeftiniji je nego prije početka ruske agresije na Ukrajinu

Rečeno je da je Gerasimov planirao odbaciti cijelu “specijalnu vojnu operaciju” – kako Rusija službeno naziva rat u Ukrajini – 5. marta, dok je ruski predsjednik primao hemoterapiju.

Glasine o Putinovom zdravlju kruže od početka rata. Više puta se tvrdilo da ruski predsjednik ima rak, Parkinsonovu bolest i druge bolesti. Ali to nikad nisu potvrdili ni Putin ni Kremlj. Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko mislio je da je Putin izgledao umorno kada su se njih dvojica sastali prošle sedmice. Također se nekoliko puta tvrdilo da se Putin liječio od raka. Šef ukrajinske obavještajne službe je među onima koji su to tvrdili.

Danska obavještajna služba ranije je izjavila kako vjeruje da je Putin donio odluku o invaziji na Ukrajinu kada je bio pod uticajem jedne vrste lijeka protiv raka koji, između ostalog, ima nuspojavu da se može dobiti oblik megalomanskog ludila. Ruski predsjednik bio je vrlo oprezan i dugo se trudio zaštititi se od zaraze koronom. Kad su se Putin i francuski predsjednik Emmanuel Macron susreli u Moskvi prije nego što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, fizička udaljenost između dvojice čelnika izazvala je veliko čuđenje.