Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

parlament fbih

Odobreno izdvanje dozvola za izgradnju vjetroelektrana

Vjetroelektrana Podveležje

Odlučeno je također da Predstavnički dom uskoro razmotri propise koji bi pojednostavili potencijalnim investitorima ishodovanje dozvola za realizaciju korisnih projekata u oblasti ‘zelene energije’

Predstavnički dom Federalnog parlamenta odobrio je danas na sjednici davanje saglasnosti Privrednom društvu Imres d.o.o Livno za izgradnju vjetroelektrane “Široka Draga” na području Livna i Tomislavgrada.

Također je odobreno davanje saglasnosti Privrednom društvu “Vjetroelektrane” Glamoč za izgradnju elektrane “Dževa” na području te općine, kao i Privrednom društvu Winter Wind d.o.o. Tomislavgrad za izgradnju vjetroelektrane “Tušnica”.

Odlučeno je također da Predstavnički dom uskoro razmotri propise koji bi pojednostavili potencijalnim investitorima ishodovanje dozvola za realizaciju korisnih projekata u oblasti ‘zelene energije’.

Trenutno je procedura veoma složena, pa nekome ko želi investirati u izgradnju vjetroparka, primjerice, potrebno je pribavljanje 36 različitih saglasnosti i dozvola, rečeno je na sjednici.