Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanski Novi i Vukosavlje

Određeno gdje će biti smještene osobe koje budu kršile mjere kućne izolacije

New Project (12)

Zdravstveni inspektor Nenad Drljača rekao je da je do danas komunalna policija obavila 160 kontrola osoba koja su u kućnoj izolaciji

Za osobe koje u Novom Gradu/Bosanskom Novom ne budu poštovale preporuke za kućnu izolaciju određen je prostor za karantin u sportskoj dvorani.

U Štabu za vanredne situacije potvrđeno je Srni da za smještaj u ovom prostoru ima 70 kreveta.

Zdravstveni inspektor Nenad Drljača rekao je da je do danas komunalna policija obavila 160 kontrola osoba koja su u kućnoj izolaciji.

“Danas nisu evidentirani oni koji krše preporuke. Prethodnih dana komunalna policija je evidentirala dvije osobe koje će biti sankcionisane”, naveo je Drljača.

On je naveo i da je u Bosanskom Novom rješenje za izolaciju dobilo 420 osoba.

S druge strane, i u Vukosavlju je počelo uređenje karantina za osobe koje izbjegavaju mjere kućne izolacije u borbi protiv virusa korona.

“Pod zdravstvenim nadzorom i u samoizolaciji u Vukosavlju trenutno se nalaze 53 lica, od kojih dva krše naredbu o ovoj mjeri prevencije i zaštite od epidemije virusa korona”, izjavio je Srni šef opštinskog Odsjeka za civilnu zaštitu Bojan Popović.

Pripremaju se kreveti u Vukosavlju

Popović je rekao da će sportska sala Osnovne škole biti korištena za smještaj lica koja odbiju samoizolaciju ili izbjegavaju mjere kućne izolacije.

On je naveo da je pripremljeno pet kreveta u sali koja ima centralno grijanje, mokri čvor i druge uslove za boravak ljudi.

Prema njegovim riječima, zdravstveni nadzor i sprovođenje mjere izolacije biće obezbijeđeni u saradnji sa ambulantom zdravstvene ustanove “Kuća zdravlja” i policijom u Vukosavlju.