Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Eko HUB" Blagaj

Održan seminar pod nazivom “Zaštita rijeka na području Hercegovine”

zastita rijeka hercegovina

Seminar je za cilj imao da se građani upoznaju s trenutnim stanjem rijeka u Hercegovini, a predavanje o zaštiti rijeka na području Hercegovine održao je izv. prof. dr. Sanel Riđanović

Seminar pod nazivom “Zaštita rijeka na području Hercegovine” održan je u četvrtak u Blagaju.

“Eko HUB” Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub “Novi val”, održao je seminar s pet lokalnih zajednica, i to s Nevesinjem, Ljubinjem, Čapljinom, Stocem, Blagajem.

Seminar je za cilj imao da se građani upoznaju s trenutnim stanjem rijeka u Hercegovini, a predavanje o zaštiti rijeka na području Hercegovine održao je izv. prof. dr. Sanel Riđanović.

“Zbog izgradnje velikog broja hidroelektrana na našim rijekama, postoji opasnost da ostanemo bez naših najvećih prirodnih vrijednosti. Voda i rijeke Hercegovine su zajedničko dobro nas i generacija koje dolaze”, istaknuli su iz Omladinskog kluba Novi Val Blagaj.

“Eko HUB” Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub “Novi val” Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!”, kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski ga podržava Švedska.