Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održan veliki iftar za 3.000 ljudi u Novom Gradu

Dan odbrane opcine Novi Grad Sarajevo 1
FOTO: D. B.

Općina Novi Grad Sarajevo i ove je godine 8. juni – na Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo i bitke za brdo Žuč obilježila prigodnim programom na platou Golog Brda, gdje je upriličen zajednički iftar za oko tri hiljade posjetilaca.

Ovim povodom na Žuči je upriličeno i otvaranje Doma oslobodilaca, koji predstavlja ulaznu kapiju za budući memorijalni kompleks koji će se u narednom periodu graditi na platou Golog Brda, lokalitetu gdje su se tokom agresije na našu zemlju vodile žestoke borbe za odbranu grada Sarajeva i BiH.

Na centralnoj manifestaciji uručena su i općinska priznanja “Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo“.

Pojedinačna „Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo“ uručena je ratnom komandantu Druge viteške brigade Esadu Pelki – Brzom, dobitniku najvišeg vojnog odlikovanja „Zlatni ljiljan“ i drugih brojnih priznanja, dok je kolektivna dodijeljena Službi bezbjednosti Općine Novi Grad Sarajevo.

„Zlatna plaketa odbrane Općine Novi Grad Sarajevo“ posthumno je dodijeljena ratnom heroju Safetu Isoviću, zamjeniku komandanta Druge viteške brigade, dobitniku najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” i odlikovanja za vojne zasluge sa Zlatnim mačevima. Upriličeno i otvaranje Doma oslobodilaca