Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

95. po redu

Održana hitna sjednica CIK-a, na nekim biračkim mjestima ponovit će se brojanje glasova

cik

Brojanje i utvrđivanje rezultata izbora će početi 8. decembra u 12 sati u Glavnom centru za brojanje u dvorani Zetra u Sarajevu

U ponedjeljak je održana 95. (hitna) sjednica Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, a na dnevnom redu bili su prijedlozi odluka i zaklјučaka po prigovorima i zahtjevima za ponovno brojanje glasova, javlja Anadolu Agency (AA).

Sjednici je nazočilo šest članova i postignut je kvorum za rad.

Predsjednik CIK-a Željko Bakalar pročitao je prijedlog naredbe da CIK na 95. sjednici održanoj 7. decembra, a koji je glasio da se donese naredba Glavnom centru za brojanje da izvrši brojanje glasačkih listića s redovitih biračkih mjesta i utvrdi rezultate izbora.

Riječ je o izbornoj jedinici Cazin za razinu gradskog vijeća na biračkim mjestima 002-A-030, 002-A-031A, 002-A-031B, 002-A037 i 002-A-045 po kandidatima političkog subjekta SDA (Stranka demokratske akcije).

Zatim na biračkim mjestima 002-A-030 i 002-A-041 po kandidatima političkog subjekta A-SDA (Stranka demokratske aktivnosti).

Također, zatraženo je i brojanje u osnovnoj biračkoj jedinici Bihać, za biračko mjesto 003-A-064B za razinu gradsko vijeće Bihać po kandidatima političkog subjekta A-SDA (Stranka demokratske aktivnosti).

Zatim, u osnovnoj izbornoj jedinici Teslić za biračko mjesto 074-B-014A za skupštinu opštine Teslić po kandidatima političkog subjekta SNSD (Savez nezavisnih socijaldemokrata). Također i na biračkom mjestu 074-B-046 za Skupštinu općine Teslić po kandidatima političkog subjekta SDS (Srpska demokratska stranka).

Prijedlog je i za osnovnu izbornu jedinicu Novi Grad na biračkom mjestu 007-B-013 za skupštinu općine Novi Grad po kandidatima političkog subjekta SDA (Stranka demokratske akcije).

Prijedlog je i za osnovnu izbornu jedinicu Kakanj, na biračkom mjestu 094-A-005 za općinsko vijeće Kakanj po kandidatima političkog subjekta SDP (Socijaldemokratska partija BiH).

Zatim, u osnovnoj izbornoj jedinici Tuzla, na biračkim mjestima 050-A-098 i 050-A-101 za gradsko vijeće Tuzla po kandidatima političkog subjekta Naša stranka.

U osnovnoj izbornoj jedinici Ustikolina (Foča, FBiH) na biračkom mjestu 165-A001 je za OV Ustikolina Foča, FBiH, po kandidatima političkog subjekta Koalicija NBL, A-SDA, Zajedno za Ustikolinu.

Te u osnovnoj izbornoj jedinici Vareš na biračkom mjestu 095-A-014 po kandidatima političkog subjekta SBB.

”Brojanje i utvrđivanje rezultata izbora koje će započeti 8. 12 u 12 sati u Glavnom centru za brojanje u dvorani Zetra u Sarajevu (Alipašina bb.) će biti nastavljeno prema dinamici koju će utvrđivati direktor glavnog centra za brojanje, a po daljim naredbama Središnjeg izbornog povjerenstva“, rekao je Bakalar.

Obavijestio je političke subjekte koji su sudjelovali da će njihovi kandidati i posmatrači moći prisustvovati brojanju.

Rekao je i kako će sutra nastaviti s drugim sjednicama sa zahtjevima za ponovno brojanje.