Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održana javna tribina “Moja zemlja – pravna država” u Brčkom

zeljko komsic-brcko

Demokratska fronta organizovala je javnu tribinu u Brčkom na kojoj je učestvovao i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

Tribina pod nazivom “Moja zemlja – pravna država” privukla je pažnju Brčaka, članova i simpatizera DF-a, ali i drugih građana, koji su ispunili salu Islahijeta i u diskusiji koja je uslijedila nakon izlaganja govornika pokazali živo interesovanje za temu tribine, kao i za druge aktuelnosti bh. stvarnosti.

Jedno od pitanja za Komšića ticalo se i glasačkog prava Brčaka, koji su prema važećim zakonskim propisima u obavezi uzeti državljanstvo jednog od entiteta kako bi izašli na opšte izbore.

Komšić je obećao da će razmotriti mogućnosti za podnošenje apelacije Ustavnom sudu BiH u vezi ovog važnog pitanja za građane Distrikta.

“Podmlađena i obnovljena organizacija DF Brčko distrikta je ovim uspješnim skupom pokazala da posjeduje jako jezgro članova i aktivista koji su u stanju odgovoriti predstojećim izazovima u izbornoj godini koja je pred nama”, stoji u saopštenju iz DF-a.