BiH

Mreža za izgradnju mira

Održana konferencija “Obrazovanje u društvenom fokusu”

22/04/2021

Cilj konferencije je bio da omogući diskusiju i razmjenu mišljenja i informacija na temu (stanja) obrazovanja u Bosni i Hercegovini

Mreža za izgradnju mira, u okviru projekta Snaga lokalnog, koji je finansiran sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), organizirala je 21. aprila 2021. godine Networking konferenciju „Obrazovanje u društvenom fokusu“.

Konferencija je održana online, te je pored 16 izlagača, okupila i više od 100 učesnika, predstavnika obrazovnih institucija, predstavnika civilnog sektora, predstavnika biznis sektora i akademske zajednice.

Cilj konferencije je bio da omogući diskusiju i razmjenu mišljenja i informacija na temu (stanja) obrazovanja u Bosni i Hercegovini te povezivanje raznih akterki i aktera za ostvarivanje budućih partnerstava i zajedničkom radu na projektima, akcijama i inicijativama koje se bave reformom i poboljšanjem obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Na održanoj konferenciji, učesnici su imali priliku da razgovaraju o ulozi i koje su trenutne aktivnosti u oblasti obrazovanja te kakvi su budući planovi i aktivnosti planirane u toj oblasti. Posebna pažnja u razgovorima je skrenuta na važnost podizanja procenta visoko obrazovnih te harmonizacije i usklađivanja obrazovanja sa tržištem rada.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.