Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američki muzičar

Dave Grohl snimio dokumentarac posvećen vremenima na turnejama

dave grohl (1)

Ovo je moje ljubavno pismo posvećeno svim muzičarima koje je njihova strast dovela do toga da ostave sve iza sebe, uskoče u kombi i ostvare svoje snove

Američki rock muzičar, frontmen Foo Fightersa Dave Grohl režira dokumentarni film “What Drives Us”, u kojem gostuju brojne muzičke zvijezde, a posvećen je danima koje su proveli na cesti u kombiju za vrijeme dugih turneja, piše Deadline.

Grohl je s muzičkim zvijezdama istražio njihove početke, a posebno od koje je važnosti bio kombi u stvaranju rock legendi i nezaboravnih priča.

Na popisu zvijezda s kojima je razgovarao nalaze se St. Vincent, Jennifer Finch iz L7, Tony Kanal iz No Doubta, Flea iz RHCP, Lars Ulrich iz Metallice, Brian Johnson iz AC/DC-ja, Dave Lombardo iz Slayera, Steven Tyler iz Aerosmitha, The Edge iz U2-a, Ringo Starr iz The Beatlesa, Slash i Duff McKagan iz Guns n’ Roses i drugi, prenosi Hina.

“Ovo je moje ljubavno pismo posvećeno svim muzičarima koje je njihova strast dovela do toga da ostave sve iza sebe, uskoče u kombi i ostvare svoje snove”, objasnio je Grohl.

Produkcija film opisuje kao ‘hommage’ trenutku u životu svakog muzičara kada se provjerava njihova predanost i želja da sviraju za druge postaje gotovo iracionalan čin slijepe vjere.

“Iako svi imaju priče – nečuvene, nevjerovatne, sulude, kao i dirljive – sve ih dijeli zajednička veza. U nekom trenutku, prije nego što je iko znao njihovo ime, imali su nezaustavljivu potrebu podijeliti svoju muziku sa svijetom”, stoji u opisu dokumentarca koji na Amazon Prime Video stiže 30. aprila.