Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihać

Održana konstituirajuća sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

VLADAUSK_SLIKA

Istaknuto je da se u idućoj sedmici očekuje i sjednica Skupštine USK, na kojoj će se raspravljati o odluci o privremenom financiranje ovog kantona

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) predstavljen je novi saziv predvođen dosadašnjim premijerom Mustafom Ružnićem.

Novi ministarski saziv čine: ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Damir Omerdić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Adnan Alagić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sulejman Kulenović, ministrica zdravstva, rada i socijalne politike Nermina Ćemalović, ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljajić, ministar privrede Nijaz Kadirić, ministar za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida Ermin Zulić, ministar financija Vedran Prša i ministar pravosuđa i uprave Asim Dizdarević.

Premijer Mustafa Ružnić je istakao kako se današnjim zajedničkim sastankom želi poslati jasna poruka da se samo koordinacijom i ljudskim pristupom može skinuti ružna etiketa s ovog kantona, kada su u pitanju primopredaje između starih i novih saziva Vlade Unsko-sanskog kanrtona

-S obzirom da su novi ministri već pristupili svojim poslovima, već sam za ponedjeljak ujutro zakazao prvu redovnu sjednicu. Prioriteti su nam priprema budžeta za narednu godinu, rješavanje zahtjeva i dogovor sa sindikatima, te koordiniranje situacije s migrantima i izbjeglicama – dodao je Ružnić.

Istaknuto je da se u idućoj sedmici očekuje i sjednica Skupštine USK, na kojoj će se raspravljati o odluci o privremenom financiranje ovog kantona.