Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održana Programska konvencija SDP-a u Tuzli

tuzla – sdp

U Tuzli je održana Programska konvencija Socijaldemokratske partije BiH na kojoj je predstavljen Izborni program i kandidat SDP-a BiH za gradonačelnika Tuzle Jasmin Imamović.

Nermin Nikšić, predsjednik SDPBiH, u govoru na Programskoj konvenciji u Tuzli istaknuo je kako je SDP jako važan Tuzli, ali je i Tuzla jako važna za SDP.

– Pružamo punu podršku radu Gradskog odbora SDP Tuzla i kandidaturi Jasmina Imamovića. SDP nikada nije poražen u Tuzli, a nikada neće ni biti. Tuzla je srce SDP-a, a sasvim je izvjesno da će tako i ostati – istaknuo je Nikšić.

Po riječima Envera Bijedića, predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Tuzlanskog kantona, cilj te partije je da “odbrani” načelničke i poziciju gradonačelnika u Tuzli, Gradačcu i Gračanici, te povrati načelnička mjesta u Srebreniku i Živinicama.

– Osim toga, cilj nam je osvojiti načelničke pozicije u Kalesiji, Kladnju i Doboj-Istoku. Naša organizacija je već spremna za promociju izbornih programa građanima širom Tuzlanskog kantona – rekao je Bijedić.