Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ilidža

Oduzeti bicikli i romobili koji su se iznajmljivali bez odobrenja

romobili ilustracija
FOTO: Arhiva / Općina Stari grad
Ilustracija

Navedena lica su vršila iznajmljivanje u srcu pješačke zone, gdje je svakodnevno dolazilo do nezgoda i povreda uzrokovanih nesavjesnim korištenjem ovih vozila

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove saopćeno je da su u subotu 22. jula, u večernjim satima, na području Velike aleje na Ilidži, kantonalni tržišno-turistički inspektori, u saradnji s općinskim komunalnim inspektorom i komunalnim redarom, uz asistenciju policijskih službenika Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo prilikom inspekcijskih nadzora zatekli veći broj fizičkih lica koja su, bez odobrenja za rad i odobrenja za zauzimanje javne površine, vršili iznajmljivanje bicikala i romobila.

Navedena lica su vršila iznajmljivanje u srcu pješačke zone, gdje je svakodnevno dolazilo do nezgoda i povreda uzrokovanih nesavjesnim korištenjem ovih vozila.

– Ovom prilikom je zatečeno 58 bicikala i 23 romobila, koji su kao predmeti vršenja prekršaja, privremeno izuzeti i deponovani u Direkciju za robne rezerve Kantona Sarajevo, do okončanja sudskog postupka koji su pokrenuti protiv ovih lica-  poručuju iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

– Pozivamo fizička lica koja se bave trgovinom ili obrtom bez odobrenja, da se u što skorijem roku obrate nadležnim organima, kako bi dobili neophodna odobrenja za rad te da vode računa o sigurnosti građana, tako da proizvodi koje prodaju ili iznajmljuju zadovoljavaju minimum kvaliteta, sigurnosti i osiguranja, a kako ne bi dolazilo do neželjenih posljedica po građane – navedeno je  u saopćenju.

Sve zloupotrebe i nepravilnosti koje ugrožavaju javnu sigurnost i zdravlje građana najstrožije će se sankcionisati.