Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Oglasili se iz MUP-a HNK nakon intervencije na Uborku

uborak-deponija-policija-prosvjednici-deblokada6

Rezolutno odbijamo bilo kakve insinuacije o ‘policijskoj diktaturi’, ‘političkoj policiji’ i sličnim terminima kojim su nas ‘počastili’ pojedine političke stranke

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasio se u vezi s jutrošnjom deblokadom odlagališta na Uborku navodeći u priopćenju za javnost kako su “svi zakonom propisani uvjeti za policijsko postupanje bili ispunjeni, a zadaća je izvršena bez upotrebe sredstava prinude”.

U saopćenju se navodi da su službene radnje poduzete temeljem zahtjeva Grada Mostara od 2. 12. 2019. i 6. 12. 2019. i zaključka Vlade BiH od 28. 11. 2019. u kojemu se, među ostalim, navodi da se “ne prekida odlaganje komunalnog otpada zbog javnog interesa do rješenja prethodnog pitanja i ishodovanje vodnog akta od strane Agencije za vodno područje Jadranskog mora i dopune zahtjeva te izdavanje okolišne dozvole”.

“Rezolutno odbijamo bilo kakve insinuacije o ‘policijskoj diktaturi’, ‘političkoj policiji’ i sličnim terminima kojim su nas ‘počastili’ pojedine političke stranke i udruženja radi ostvarivanja svojih jeftinih političkih poena. Policija djeluje profesionalno na temelju propisanih ovlasti i pravilima struke, a sve u cilju osiguranja imovine i lične sigurnosti građana HNK, te poštivanja i dosljednog provođenja Zakona iz svog djelokruga rada”, dodaje se u saopćenju kantonalnog MUP-a.