Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Afrodita"

Oglasili se iz Poreske uprave nakon hapšenja njihovih inspektora

poreska uprava rs
Foto: poreskaupravars.org

Iz Uprave su pozvali i građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave RS

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je da podržava sve aktivnosti policije i tužilaštva, koje imaju za cilj suzbijanje korupcije i kriminala, a povodom hapšenja tri poreska inspektora koji su zaposleni u Područnom centru Banjaluka zbog sumnje da su počinili krivična djela.

“Aktivno sarađujemo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a po nalogu Tužilaštva RS, te dostavljamo potrebne informacije u vezi rada pomenuta tri službenika”, rečeno je iz Poreske uprave RS.

Dalje su naveli da će po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija od istražnih organa o ovom predmetu, u skladu sa zakonom odlučiti i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ta tri službenika.

“Naglašavamo da će Poreska uprava Republike Srpske i dalje biti opredjeljena i istrajna u beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi, tako da smo veoma odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela. Tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome i pokazuju da niko nije zaštićen, niti nedodirljiv”, navodi su u saopštenju koje je potpisao direktor Poreske uprave RS Goran Maričić.

Iz Uprave su pozvali i građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave RS.

“Na to ćemo veoma efikasno i brzo reagovati, u saradnji sa istražnim organima”, zaključuje se u zvaničnom saopštenju.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u sklopu akcije “Afrodita” uhapsili su danas tri osobe koje su sumnjiče za primanje mita, a kako je saopšteno iz resornog ministarstva, radi se licima koja su zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske.

Uhapšeni su Igor Grahovac, Dragoslav Tubić i Snježana Dragičević Mitrović. Riječ je o tri inspektora Poreske uprave Republike Srpske.