Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saopštenje

Oglasili se iz Telekoma Srbija, njihov odgovor ne poklapa se s tvrdnjama organizatora SFF-a

heroji halijarda
FOTO: Screenshot

Prema njihovim riječima, tu činjenicu mogu potkrijepiti zvaničnom pisanom komunikacijom između predstavnika nadležnih organizacionih cjelina u okviru Telekoma Srbija i organizatora Sarajevo Film Festivala

Ne stišava se bura u javnosti nakon prikazivanja dijelova filma “Heroji Halijarda”, srbijanskog režisera Radoša Bajića, na 29. Sarajevo Film Festivalu. Ubrzo nakon što su organizatori Festivala objavili kako je sadržaj prezentacije bio isključiva odgovornost Telekoma Srbije, oglasili su se i iz te kompanije, rekavši da su svi bili upoznati sa predstavljanjem projekta Heroji Halijarda.

“Kompanija Telekom Srbija učestvovala je na Sarajevo Film Festivalu tri godine zaredom. Naše prisustvo podrazumijevalo je kako učestvovanje u nominacijama, tako i panel prezentovanje različitih projekata koje je Telekom Srbija predstavljao samostalno ili u saradnji sa svojim partnerima. Iznenađeni smo reakcijom organizatora Festivala, jer smo po ustaljenoj proceduri, kao i svake godine do sada sve projekte i učesnike na panelima, sa propratnim trejlerima, prijavljivali na vrijeme”, naveli su iz Telekoma Srbije.

Prema njihovim riječima, tu činjenicu mogu potkrijepiti zvaničnom pisanom komunikacijom između predstavnika nadležnih organizacionih cjelina u okviru Telekoma Srbija i organizatora Sarajevo Film Festivala.

“Takođe, činjenica koja ide u prilog tome da su organizatori festivala bili upoznati sa filmom Heroji Halijarda je i informacija da su samoinicijativno, ponovo u pisanoj komunikaciji još 8. juna poslali upit izvršnim producentima iz Contrast Studios-a sa interesovanjem kako napreduje razvoj filma i da bi ga rado pogledali i uzeli u razmatranje za Festival”, dodali su u saopštenju.