Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Oglasio se i Vučić: To je zbog Bećirovića i Komšića

Foto: R.Z./ATAImages/PIXSELL

Istakao je da kadeti nisu imali ni vojne čizme ni vojne uprtače i da nisu mogli nikoga da ugroze

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su sve procedure i nadležnosti poštovane u vezi sa defileom kadeta u Prijedoru i rekao da oni nikoga nisu mogli da ugroze.

On je rekao i da se svaki dan protiv njega u regionu vodi besmislena kampanja.

– To je zbog Denisa Bećirovića i zbog Željka Komšića i svih njihovih medija koji su rekli da je Srbija krenula u agresiju poslije srpskog sabora zbog učešća kadeta Vojne akademije na memorijalnim skupovima obilježavanja tragedije srpskog naroda na Kozari – rekao je Vučić za Pink.

Žali jer se nije prenijela izjava Konakovića

Rekao je da “nažalost mediji nisu prenijeli kao vijest to što je i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio da je sve bilo u skladu sa procedurom i nadležnostima.”

– Pa zato što su dva dana lagali, dva dana obmanjuju javnost, dva dana vode hajku, kako će sada da kažu, izvinite, mi smo najgori lažovi. Svi njihovi političari, svi njihovi mediji. Znate li da smo isto tako imali te kadete i 2017. godine? Na istim tim mjestima. Imamo slike u Češkoj, Austriji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj. To je najobičnija stvar i sitnica. Nikom to ništa ne znači, sve procedure smo poštovali i Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uputili notu – rekao je Vučić.

“Zašto to radite Bošnjacima”

Istakao je da kadeti nisu imali ni vojne čizme ni vojne uprtače i da nisu mogli nikoga da ugroze!?

– Nego je samo važno voditi kampanju protiv Srba. Ja ih pitam zašto to radite Bošnjacima? Nama ne radite ništa. Ništa ne možete, niti ćete da nam uradite. Što to radite Bošnjacima? Što to radite svom narodu kojeg tjerate da mrzi nekoga bez ikakvog razloga – rekao je još Vučić.