Velika Kladuša

Oglasio se nastavnik čije su fotografije šokirale BiH: Sve mi smjestila direktorica

nastavnik-copy

Tvrdi da je direktorku spomenute škole Zehidu Bihorac-Odobašić 2016. godine prijavio Tužilaštvu USK, kada je bio predsjednik Komisije za javne nabavke, i to zbog sumnjive nabavke 26 tona lož-ulja za školu

Nakon što je objavljen tekst tekst o pedofilskom skandalu u Prvoj osnovnoj školi, koji potresa Veliku Kladušu, oglasio se i nastavnik E. M.

On je rekao da je direktorku spomenute škole Zehidu Bihorac-Odobašić 2016. godine prijavio Tužilaštvu USK, kada je, kako kaže, bio predsjednik Komisije za javne nabavke, i to zbog sumnjive nabavke 26 tona lož-ulja za školu.

Između ostalog, nastavnik E. M. navodi kako mu se otad direktorka sveti i pravi spletke.

– Zovem se E. M. i nastavnik sam u JU Prva osnovna škola iz Velike Kladuše pune 23 godine. Ovim putem želim reagovati na tekst objavljen na vašem portalu. A radi se o sljedećem. Direktorica spomenute škole Zehidu Bihorac sam 2016. godine prijavio Tužilaštvu USK, kao predsjednik Komisije za javne nabavke. Radilo se o 26 tona lož-ulja za potrebe grijanja škole. Na tenderu je pobijedio njen stričević, vlasnik firme “Grand Benz” iz Velike Kladuše.

Zehida Bihorac-Odobašić

Tužilaštvo USK je 2018. godine protiv direktorke Zehide Bihorac podiglo optužnicu, koju je Opštinski sud u Velikoj Kladuši potvrdio. Otad mi se direktorka sveti i pravi mi spletke. Više puta sam se žalio kantonalnom inspektoru i obavljao razgovor s ministrom obrazovanja USK i upoznao ga s problematikom. Više puta žalio sam se na mobing od direktorke, ali zaštite nije bilo. Premijer kantona je upoznat s radom ove direktorke. Tako se postupa s osobama koje prijave nezakonito djelo.

Treba napomenuti da je spomenuta direktorka uručila dva otkaza koleginicama sa 30 godina staža i da su one na sudu dokazale da su otkazi bili nezakoniti. Ovoj direktorki ostalo je još 20 dana do isteka mandata. Procijenite sami šta je u pitanju.

Učenik inicijala E. G. pravio je lažne ženske profile punoljetnih ženskih osoba i slao ih nastavnicima – rekao je nastavnik E. M. za Avaz.

Pojavile se eksplicitne fotografije nastavnika iz Velike Kladuše, policija upozorava: Sačekajmo kraj istrage