Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalni ministar

Oglasio se Ramo Isak nakon što su njegovi sinovi pretukli muškarca u Zenici

Foto: Društvene mreže

Kako je potvrđeno iz policije, teške tjelesne povrede zadobio je Zeničanin A.J. (26)

U Zenici se, u utorak 9. aprila, oko 03:00 sata na benzinskoj pumpi “DHD” u Sarajevskoj ulici desila tučnjava. Tom prilikom je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Kako je potvrđeno iz policije, teške tjelesne povrede zadobio je Zeničanin A.J. (26).

Njega su napali i pretukli I.A. (28), I.A. (24) i D.A. (20).

Kako je ranije objavljeno, riječ je o sinovima ministra policije Rame Isaka, Arnelu i Aldinu.

-O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona po čijim uputama su lica D.A, I.A. i I.A. ispitana u svojstvu osumnjičenih, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja protiv istih će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Učestvovanje u tuči”, potvrđeno je iz MUP-a ZDK.
Međutim, na zvaničnoj stranici MUP-a ZDK, slučajno ili ne, u srijedu 10. aprila (prvi dan bajrama) nije objavljen službeni policijski bilten, koji bi sadržavao informacije od proteklih 24 sata, uključujući i ovaj događaj.

Prema tumačenju nadležnih, vikendom i praznicima skraćenu verziju biltena javnosti na uvid objavljuje dežurni operativni tim, ali to ovaj put, iz nepoznatog razloga, nije učinjeno.

Treba biti iskren pa priznati da ove godine nedostaju i bilteni od 1. i 2. januara, kao i nekoliko biltena u prošloj godini, također u terminima kad se može pretpostaviti da je MUP ZDK radio smanjenim kapacitetom.

No, to dežurnim službama ne smije biti izgovor, pogotovo ako se u “prazničnom ambijentu” dogodio incident ovakvih razmjera sa javnosti poznatim učesnicima.

Isak: Pakuje nam se

Na kraju, zatražen je komentar federalnog ministra policije, Rame Isaka.

-Desio se incident ujutro oko 3 sata, kada je došla osoba pod dejstvom ili alkohola ili droga, rekao da će prebiti uposlenike dok je uposlenik sipao gorivo stranci. On je nasrnuo na uposlenika, nanijelo mu povrede, nakon čega je pozvana policija koja je tu došla. Lice su ponašalo u prisustvu policije neuračunjivo te su ga lišili slobode. To lice je odvedeno bez ikakvih povreda, a uposlenik je imao povrede i odveden je u Hitnu pomoć. Ovo što se pojavilo u medijima za to će sigurno biti krivične prijave protiv uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova i svih onih koji pokušavaju da napakuju, jer je više dosta! Prvo su prije par mjeseci meni pokušali napakovati, pa se onda pojavila osoba i dala izjavu da sa mnom nikada nije imala konflikte, što je i istina, a nakon toga se sve ušutilo, kaže Isak za Avaz.

Mišljenja je da je ovo priprema za predizbornu kampanju određenih osoba u Ministarstvu.

-Dobio sam informaciju koji operativac, odnosno inspektor vodi istragu. Riječ je o inspektoru koji je nekoliko puta pokušao napakovati i uvijek je to padalo na sudu. Najlakše je dokazati istinu, teško je dokazati laž. Ne može se onakva izjava dati iz policije ako ima zapisnik, koji potvrđuje sve moje navode. Ono što je interesantno da se to nije pojavilo u biltenu sutra, nego je to planski sklonio da se to može pakovati. Moji sinovi nisu učestvovali o tome, nego su obavijestili i policiju i agenciju koja se bavi zaštitom. Uostalom, ko bi pravio na svom objektu bilo kakav problem, ističe Isak.