Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasio se SDS: Zašto SRNA i RTRS objavljuju vijesti iz tabloida?

BiH

rtrs

Srpska demokratska stranka /SDS/ odbacuje sve navode koje je danas objavio portal beogradskog tabloida “Alo”, u kojima se govori o novom “tajnom planu” Saveza za promjene “s ciljem totalne destabilizacije aktuelne vlasti i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika”.

Iz SDS-a kažu da “tabloidna vijest, kao i toliko puta prije, pominje ‘veliku stranu obavještajnu službu’, dio Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i pojedince iz Saveza za promjene, a potom optužuje opoziciju u Republici Srpskoj da za rušenje aktuelne vlasti koristi i ‘tragičnu smrt mladog Banjalučanina Davida Dragičevića'”.

U saopštenju iz SDS-a navodi se da je ova vijest objavljena dan prije masovnog okupljanja građana na banjalučkom Trgu Krajine koji traže pravdu za nastradalog Dragičevića.

“Očigledno je da se vlast u Republici Srpskoj plaši ovog okupljanja i onoga što građani Banjaluke i Republike Srpske bezmalo mjesec dana pitaju: kako je nastradao David Dragičević?”, smatraju u SDS-u.

Iz ove stranke navode da “građani postavljaju to pitanje bez pozivanja na nasilje i ne postoji nijedan razlog da se bilo ko optuži za rušenje ustanova Republike Srpske putem skupa na kojem se čuju samo dvije stvari – pitanja i plač porodice nastradalog Davida”.

“Vlast u Republici Srpskoj koristi svaku priliku da sakrije i više nego loše odnose u koaliciji koji su narušeni zbog ogromne pljačke u elektroprivrednom sektoru. Koalicione odnose narušila je i bezbjednosna situacija u Banjaluci i Republici Srpskoj koja je u proteklih mjesec dana ozbiljno narušena”, navodi se u saopštenju SDS-a.

Iz ove stranke dodaju da su navode koje je danas objavio beogradski portal “Alo” prenijeli Novinska agencija Republike Srpske – SRNA i Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/.

“Na kraju ostaje pitanje – da li SRNA i RTRS zaista mogu da se pozivaju na tabloidne vijesti u kojima nema nijedne jedine provjerene informacije?”, pitaju iz SDS-a.