Oglasio se Vinko Puljić povodom skandala u čijem središtu je svećenik

puljic

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup rimokatoličke Vrhbosanske nadbiskupije, oglasio se povodom slučaja svećenika I. K. koji se našao u središtu seks-skandala u Modriči.

– Ne želim komentarisati slučaj, želim da prvo sud kaže svoje. Počinitelji su pritvoreni i razotkriveni, a to je najvažnije. Mediji su iznijeli informaciju da je svećenik priznao, dok sud i tužilaštvo imaju drugo priznanje te bih zato sad to ostavio dok sud ne kaže svoje – rekao je za 24sata.hr kardinal Vinko Puljić, nadbiskup rimokatoličke Vrhbosanske nadbiskupije.

Podsjećamo, Modriču i cijelu BiH potresa skandal nakon što su tri osobe uhapšene i pritvorene zbog sumnje da su snimcima seksa ucenjivale katoličkog svećenika iz Modriče, od kojeg su uspjele izvući velike svote novca u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnih snimaka.

Seks skandal u BiH: Ona je fatalna crnka koja je zavela svećenika (FOTO)

Saška Kovačević i Aleksandar Vasiljević uhapšeni su sredinom avgusta u akciji “Steroid”, a zbog sumnje da je učestvovao u ucjeni kasnije je uhapšen i Milo Joksimović. Rješenjem Osnovnog suda u Doboju svima je određen pritvor, a na teret im se stavlja krivično djelo ucjene za koje zaprijećena zatvorska kazna od jedne do 10 godina.