Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova poruka

OHR-u nije jasno zašto je Dodik odlikovao Putina

christian schmidt fena

Očitovali su se o onome što se dešavalo u Banjaluci, u sklopu iste proslave neustavnog “dana RS”

Nakon što su ranije poručili kako “Visoki predstavnik Christian Schmidt još jednom naglašava da postupci i aktivnosti vlasti Republike Srpske kojima se obilježava i slavi dan RS-a 9. januara mogu imati posljedice”, iz OHR-a su ostavili još jednu poruku na svom zvaničnom Twitter nalogu.

Očitovali su se o onome što se dešavalo u Banjaluci, u sklopu iste proslave neustavnog “dana RS”.

“Zašto rukovodstvo RS-a odlikuje Vladimira Putina, čovjeka koji krši ljudska prava i čije djelovanje se osnovano naziva ratnim zločinom”, navodi se u saopćenju OHR-a u kojem su još naveli i sljedeće:

“Predsjednik RS-a bi trebao djelovati s više mudrosti i odgovornosti, u interesu svih građana RS-a umjesto što se priklanja takvim nečasnim ljudima”, zaključili su iz OHR-a u kratkoj poruci.

Podsjećamo, Dodik je jedan od rijetkih političara na planeti, a još rjeđih u Evropi, koji održava veze sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, nakon što je on u februaru prošle godine naredio početak brurtalne agresije na susjednu Ukrajinu u kojoj su do sada živote izgubile desetine hiljada ljudi, a Ukrajina pretrpila strahovita razaranja.

Dodik je orden ruskom diktatoru objasnio riječima:

“Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju”.