Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na 15 minuta

Oko 150 radnika “Aluminija” blokiralo magistralni put M-17 (VIDEO)

RadniciAluminijaBlokadaM17

“Aluminij” već nekoliko posljednjih godina posluje s gubitkom, te je doveden je na rub ponora

Radnici Aluminija jutros su na kratko blokirali promet na magistralnoj cesti M-17 južno od Mostara.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić kazao je da su se radnici okupili kako bi skrenuli pozornost Vladi FBiH, kao najvećem pojedinačnom vlasniku Aluminija, na teško stanje u toj firmi.

Po njegovim riječima, od Vlade FBiH traže da ispoštuje odredbe sporazuma iz 2013. godine vezano za opskrbu i cijene električne energije.

Nekadašnji gigant, koji nekoliko posljednjih godina posluje s gubitkom, doveden je na rub ponora. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 miliona maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

– Od 2010. osam uprava se promijenilo i sve su radile s minusom, a nitko ni za što nije odgovarao zbog ovakvog stanje u tvornicu. Naši direktori dobivali su abnormalno visoke plaće u tvornici koja grca u dugovima – kazao je Biokšić.

Danas u 13 sati članovi Uprave Aluminija d.d. Mostar održat će konferenciju za novinare. Nakon sjednice Nadzornog odbora Društva predstavnicima medija obratit će se direktor Dražen Pandža i izvršni direktori Boris Vican i Ivan Čale. Očekuje se da će podnijeti ostavke na svoje dužnosti.