Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština RS-a

Vukanović: Firmi iza koje stoji Dodikov sin javna preduzeća dala desetine miliona KM (VIDEO)

vukanovic

„Nije ova država napravljena po mjeri jednog čovjeka, nego po narodu koji u njoj živi”

U Narodnoj skupštini Srpske vodila se žestoka debata oko namještenih tendera, poslovanja HET-a i Prointera, a glavni akteri bili su poslanik SDS-a Nebojša Vukanović, PDP-a Ljubiša Krunić, te SNSD-ov Ilija Tamindžija.

„Da je u mlade i talentovane ljude uloženo samo 10 posto novaca koliko je od javnih preduzeća dobila kontoverzna firma ‘Prointer’, iza koje po saznanjima stoji Igor Dodik, sin predsjednika Dodika, samo 10 posto novaca koji su dati Prointeru, zamislite koliko se moglo finansirati mladih talenata. Radi se o desetinama miliona maraka. Evo, ekskluzivno da vas obavijestim, mada to gospodin Tamindžija zna dobro, Elektroprivreda RS-a planira da izdvoji 13 miliona i 950 hiljada maraka za nabavku programa za mjerenje utrošaka energije za potrošače. Taj tender će na kraju iznositi oko 15 miliona maraka, a ja ću da pogodim, dobiće ga firma ‘Prointer'“, kazao je Vukanović.

„Nije ova država napravljena po mjeri jednog čovjeka, nego po narodu koji u njoj živi. Kažete gospodine Tamindžija da nikad Hercegovina nije bila na većem vrhuncu, tako vam bog pomogao. Hajde, recite mi jednu investiciju koju ste otvorili u Hercegovini, jednu da ste je zaokružili za vaših 13 godina na vlasti, tebe i tvog šure Luke Petrovića“, kazao je Nebojša Vukanović.

Za riječ se javio i narodni poslanik PDP-a Ljubiša Krunić, nadovezavši se na Vukanovićevo izlaganje.

„Luka Petrović je bio na čelu kluba kad je Leotar bio u Premijer ligi, a doveo ga je u drugu ligu. A, Tamindžija je HET doveo na minus od 24 miliona maraka“, kazao je poslanik Krunić, uz stalno prekidanje potpredsjednice Narodne skupštine RS-a.

A, onda se vidno iznervirani poslanik Ilija Tamindžija, uz brojne opomene za nepoštivanje dnevnog reda, obrušio na opozicione poslanike riječima:

„Morate da shvatite da je veliki problem Republike Srpske, naše države, Republike u kojoj Stanić priča o poštenju, Stanivuković o natalitetu i ekonomiji, a Vukanović o pravdi, to je problem države. Zapitajte se i vi potpredjednice kako poštujete ovaj poslovnik koji smo donijeli koncenzusom“, kazao je Tamindžija.