Održali sastanak

Oko SDA se formira “Četvorka”, poznato koje stranke su u pregovorima

željko komšić bakir izetbegović
FOTO: Pixsell

Kažu da je to sada građanima najpotrebnije, “da se iskrene patriote bore za njihove i interese države Bosne i Hercegovine”

Lideri stranaka opozicije Bakir Izetbegović (SDA), Željko Komšić (DF), Semir Efendić (SBiH) i Nermin Ogrešević (NES) danas su održali sastanak koji bi mogao predstavljati uvod u formiranje novog “probosanskog bloka”.

Izetbegović, Komšić, Ogrešević i Efendić proveli su skoro tri sata u razgovoru u jednom sarajevskom restoranu.

U izjavi za Klix.ba predsjednik NES-a Nermin Ogrešević kaže da lideri spomenutih stranaka svoje sastanke ne kriju te će ih biti i u narednom periodu.

“Sastali smo se, razgovarali smo i opet ćemo razgovarati. Na ovim sastancima govorimo o interesima države Bosne i Hercegovine i njenoj izgradnji, dok Trojka na svojim sastancima s Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom radi suprotno tome.

Za razliku od Trojke, za našim stolom se priča o izgradnji države, a ne o razgradnji. Mislim da je to za bh. građane u ovim turbulentnim vremenima najvažnije, da budu uvjereni da iskrene patriote ne spavaju, nego da će se boriti za njihove i interese države Bosne i Hercegovine”, rekao je Ogrešević.

Podsjetimo, prethodno je i predsjednik SBiH-a Semir Efendić nagovijestio da bi u narednom periodu mogla biti formiran blok koji čine četiri stranke.