BiH

oproštajna posjeta

Okolić zahvalio Tarquintu na pomoći koju nam pruža američka vojska

20/07/2022

Okolić je poželio brigadiru Tarquintu uspjeh u daljnjem profesionalnom radu, karijeri, kao i u privatnom životu

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je danas u oproštajnu posjetu brigadira Michaela Tarquinta, odlazećeg vojnog atašea Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a razgovarali su o realiziranoj dosadašnjoj saradnji ministarstava odbrane dvije zemlje, kao i planovima za nastavak saradnje u budućnosti.

Okolić se zahvalio brigadiru Tarquintu na njegovom profesionalnom angažmanu i doprinosu za vrijeme mandata u BiH, kao i na saradnji sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH, te za njegov lični doprinos na pomoći koje OS SAD pružaju Ministarstvu odbrane i OS BiH.

Tarquinto se zahvalio Okoliću na uspješnoj saradnji i poželio, njemu lično, kao i MO BiH, uspješan nastavak izvršenja zakonom definirane misije, zadataka i svih aktivnosti na izgradnji i jačanju operativnih sposobnosti i kapaciteta OS BiH.

Okolić je poželio brigadiru Tarquintu uspjeh u daljnjem profesionalnom radu, karijeri, kao i u privatnom životu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.