Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olovo se oprostilo od dvojice stradalih mladića: Trebali doći kući za praznike

dzenaza olovo333
Foto: Oslobođenje

U prisustvu skoro 1.000 ljudi u selima Klinčići i Musići kod Olova danas je klanjana dženaza mladim fudbalerima Ibri Merdanu (30) i Benarisu Karamoviću (20) koji su poginuli u noći sa 6. na 7. decembra ove godine u saobraćajnoj nesreći u Finskoj.

Dženaza Ibri Merdanu obavljena je u Klinčićima u 12.30 sati, dok je ukop mladog Benarisa obavljen u selu Musići sat kasnije.

Obojica mladića živjeli su i radili u Finskoj. Nastupali su, zajedno sa još nekoliko fudbalera, za finski niželigaški Narpes Kraft.

Do nesreće je došlo kada se vozilo, u kojem su se nalazili mladići, iz neutvrđenih razloga podletjelo pod kamion.

Prema riječima Kenana Mujagića nesretni mladići su stradali 30-ak kilometara od mjesta gdje su živjeli u Finskoj.

– Trebali smo sva trojica doći za praznike u Olovo i da Novu godinu provedemo u Sarajevu. Ja sam nam tražio zajednički smještaj, kroz suze priča Mujagić, piše Oslobođenje.

Pojašnjava da je Karamović u Finskoj živio 10 godina sa roditeljima.

– Tamo se školovao. Učio je jezik, išao u školu. Dva dana poslije nesreće je trebao napuniti 20 godina. Ibro je radio sa Benarisovim roditeljima u jednoj fabrici koja se bavila proizvodnjom krastavaca, pojašnjava Mujagić, koji se sa ostalim prijateljima oprostio od dvojice stradalih mladića.

Na društvenim mrežama od njih su se oprostili brojni prijatelji. Među njima i nogometaš Nikola Erceg, igrač Sijemija, inače rođeni Beograđanin.