Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u toku popravka

Olujni vjetar čupao drveće u Banjaluci, Sokolac ostao bez vode

grad banja luka vjetar
FOTO: Grad Banjaluka

Orkanski vjetar puhao je danas na Sokocu gdje su udari iznosili od čak 111 kilometara na sat

Vodovod Bioštice, sa kojeg se napaja oko 80 odsto potrošača opštine Sokolac, od jutros je bez vode, a u toku je otklanjanje kvara, rekao je Srni upravnik Terenske jedinice Sokolac “Elektrodistribucije” Pale Srđan Knežević.

Knežević je naveo da su usljed vjetra bez struje ostale crpne pumpe na Vrelu Bioštice, te da se vraćanje u funkciju ovog dijela voda očekuje do 15.00 sati, a vodosnabdijevanje bi trebalo da bude normalizovano oko 18.00 sati.

On je istakao da je zbog jakih udara vjetra tokom noći došlo do više prekida u snabdijevanju električnom energijom potrošača na 10 kilovoltnim dalekovodima Kaljina i Novo Selo.

Prema njegovim riječima, ekipe ovog preduzeća od jutros popravljaju kvarove koji se teško otklanjaju zbog jakih udara vjetra.

“Trudimo se da gradsko naselje Sokolac ima uredno snabdijevanje električnom energijom, ali na seoskim područjima to je teško održati jer trase dalekovoda uglavnom vode kroz šumovite predjele, što otežava otklanjanje kvarova”, istakao je Knežević.

sokolac
FOTO: Opština Sokolac
Sokolac

U Vatrogasnom odjeljenju Sokolac izjavili su da nije bilo poziva građana za pomoć za otklanjanje štete koje je nanio jak vjetar.

Iz sokolačke Policijske stanice nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda uzrokovanih jakim udarima vjetra.

Orkanski vjetar puhao je danas na Sokocu gdje su udari iznosili od čak 111 kilometara na sat, saopštio je Hidrometeorološki zavod RS.

Vjetar obarao drveće u Banjaluci

drveće banja luka
FOTO: RTRS

Nadležne službe su na terenu od sinoć i uklanjaju stabla oštećena usljed jakog vjetra, koji je pogodio Banjaluku.

Prema podacima nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, ekipe aktivno rade na uklanjanju stabala i grana i intervencije se vrše na više gradskih lokacija.

Do sada je uklonjeno palo drveće na području naselja Centar, Borik, Obilićevo, Bistrica, a ekipe i dalje prate situaciju i spremne su za intervencije u slučaju potrebe.

S obzirom na to da je i za danas na snazi upozorenje na jake udare vjetra, iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice i Odjeljenja za komunalne poslove pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.