Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

žestoko nevrijeme

Snijeg zatrpao dijelove Njemačke, po ulicama Minhena ljudi na skijama

njemacka minhen snijeg

Zbog snijega je otkazan i duel Bayern Münchena i Union Berlina u okviru Bundeslige

Letovi u minhenskoj zračnoj luci otkazani su do šest sati ujutro u nedjelju zbog obilnih snježnih padalina, objavio je u subotu ujutro glasnogovornik zračne luke.

Mole se putnici da uopće ne putuju.

Glasnogovornik Lufthanse istaknuo je da će zatvaranje zračnog prometa u Münchenu utIcati i na druge zračne luke. Primjerice, u Frankfurtu već ima značajnih ograničenja.

Pogođen je i željeznički promet, posebno oko Münchena. Srušena stabla blokirala su pruge, a nadzemni vodovi su zaleđeni. Prvo je bio otkazan željeznički saobraćaj od glavne stanice u Münchenu. Putnici u Ulmu i Münchenu morali su prenoćiti u vozovima.

Prevoz podzemnom željeznicom, autobusima i tramvajima bio je isprva obustavljen u glavnom gradu Bavarske. Na cestama diljem Bavarske dogodile su se brojne nesreće. Željeznički saobraćaj u južnoj Njemačkoj mogao bi se suočavati s ozbiljnim poremećajima do ponedjeljka, rekla je glasnogovornica željeznice za dpa.

“Trenutno je haos na njemačkim cestama. Mi smo kod Münchena i snijeg pada već dva dana i više se ne može nigdje ići. Pokušao sam danas izaći iz stana, ali sam se ubrzo vratio nazad. Ralice čiste ceste, ali nema neke pomoći jer jako brzo i puno pada”, kaže jedan stanovnik Minhena.

Njemački meteorološki zavod objavio je da će se još neko vrijeme zadržati hladno, zimsko vrijeme. Očekuje se nastavak obilnih snježnih padavina na jugu i jugoistoku do poslijepodnevnih sati.

Zbog snijega je otkazan i dvoboj Bayern Münchena i Union Berlina.