Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Omazić: Očekujem da će rudari RU Mramor danas izaći iz jame

14/07/2015

Direktor Rudnika Kreka Enver Omazić potvrdio je Feni da se u jami Rudnika Mramor – Kreka nalazi 200 rudara i da odbijaju izaći zbog kašnjenja plaća, toplog obroka, uplate doprinosa i kašnjenja uplate kreditnih rata, ali se nada da će danas biti postignut dogovor.

Omazić kaže da je jutros u 2.00 sata razgovarao sa rudarima i da će danas biti isplaćene plaće i topli obrok, te da se iskreno nada da će rudari izaći iz jame.

– Sinoć je druga smjena izašla iz jame, a onda se vratila sa trećom smjenom i ostali su do jutros, a jutros je ušla i prva smjena. Oni su tražili uplatu plaće i toplog obroka u što kraćem roku i to je planirano da se danas isplati. Dakle plaća i topli obrok su neupitni, a uplata regresa je sad nemoguća i za to bi nam trebala neka pozajmica, ali vidjet ćemo danas šta možemo uraditi – rekao je direktor Rudnika Kreka Enver Omazić, u čijem sastavu je i Rudnik Mramor.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.