Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koordinacija sindikata hnk

“Oni će dobiti 1260 KM pomoći, samo u našem kantonu nema novca”

hnk
FOTO: Fena

Sindikalisti su poručili kako će pratiti svaku utrošenu marku te o svojim saznanjima redovno obavještavati javnost i svoje članove

Koordinacija sindikata budžetskih korisnika Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) zatražila je da se njeni predstavnici u petak, 22. decembra, obrate zastupnicima Skupštine HNK-a na sjednici na kojoj bi se trebao razmatrati kantonalni budžet za 2024. godinu.

„Nakon što su Vlada Federacije i Vlada ZHK-a donijele odluku o isplati jednokratne pomoći u iznosu od 1260 KM, iz Vlade HNK-a još uvijek ista priča, kako novca samo kod nas nema. Tako je za 2024. godinu predviđeno 350 miliona, ili 20 miliona manje nego što je ostvareno u 2023. godini.

Pitamo Vladu HNK-a, a i cjelokupnu javnost, kako je to odjednom, s njihovim dolaskom u našem kantonu nestalo novca, dok ga je prije bilo najviše. Ili možda novca ima i danas, ali ga preusmjeravaju u druge svrhe?“ navodi se u priopćenju Koordinacije sindikata.

Sindikalisti su poručili kako će pratiti svaku utrošenu marku te o svojim saznanjima redovno obavještavati javnost i svoje članove.