Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NDP dragana čavića

Oni su najveći gubitnici izbora: Od stranke koja je bila druga spali su na 13. mjesto

dodik-cavic-gligic

Prije samo četiri godine, kada je Dragan Čavić bio kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke, NDP je nakon brojanja glasova bio druga politička snaga u Banjaluci, odmah iza SNSD

Najveći gubinik lokalnih izbora u Banjoj Luci, a i šire, je Narodni demokratski pokret Dragana Čavića.

Prema preliminarnim, nepotpunim rezultatima nedjeljnih izbora, NDP trenutno ima osvojenih 1.193 glasa, 13. su partija po snazi u Banjoj Luci i nekoliko svjetlosnih godina su daleko od cenzusa od tri odsto glasova.

Ti podaci se odnose na 91 odsto obrađenih biračkih mjesta.

Prije samo četiri godine, kada je Dragan Čavić bio kandidat opozicije za gradonačelnika Banje Luke, NDP je nakon brojanja glasova bio druga politička snaga u Banjoj Luci, odmah iza SNSD.

Imali su kao stranka 12.323 glasa, ili 13,47 odsto, odnosno četiri odbornika u Skupštini grada. Još dvije godine su bili dio opozicionog bloka, a onda je nakon opštih izbora u oktobru 2018. NDP napustio „Savez za pobjede“ i ušao u kaoliciju sa SNSD, čime je na sebe navukao bijes glasača. Čavić se kasnije pravdao da su to učinili jer im je izborni rezultat bio sve lošiji. Dragan Čavić je potom imenovan za v.d. direktora „Elektrokrajine“ Banja Luka, gdje se i sada nalazi.

Sa takvom odlukom nisu se složila dva odbornika NDP u Skupštini Banje Luke Mirna Savić Banjac i Saša Lazić koji su pred posljednje izbore osnovali Narodni pokret „Banjaluka zove“. Prema trenutnim rezultatima izbora, u gradsku Skupštinu ponovo je uspio da uđe samo Lazić, piše Srpskainfo.