BiH

KCUS

Onkološka klinika postaje centar za edukaciju mladih onkologa iz regije

24/04/2019

Šef Klinike za onkologiju KCUS prof. dr. Semir Bešlija ističe da je navedeno priznanje rezultat dugogodišnje kontinuirane saradnje Klinike za onkologiju i KCUS-a sa ESO-om

Zahvaljujući trudu ljekara i medicinskog osoblja Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS), novoj dijagnostičkoj i terapijskoj opremi i kontinuiranom programu edukacija Klinika za onkologiju KCUS postat će od septembra ove godine i centar za edukaciju mladih onkologa iz regije.

To visoko priznanje dodijeljeno je nakon uspješno ispunjenih striktnih kriterija Evropske škole onkologije (ESO), sa sjedištem u Milanu.

Šef Klinike za onkologiju KCUS prof. dr. Semir Bešlija ističe da je navedeno priznanje rezultat dugogodišnje kontinuirane saradnje Klinike za onkologiju i KCUS-a sa ESO-om kao jednom od vodećih edukacijskih onkoloških organizacija u svijetu.

– Nakon više kurseva i radionica organizovanih u saradnji ESO-a i Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, te uvidom u kvalitetu rada naših onkologa i multidisciplinarnih timova koji se bave dijagnostikom i liječenjem malignih oboljenja u KCUS, čelni ljudi Evropske škole onkologije odlučili su da Klinika za onkologiju KCUS bude jedan od dva regionalna edukacijska centra za područje jugoistočne Evrope. Ovim projektom KCUS potvrđuje svoju vodeću regionalnu ulogu u istraživačkom, edukacijskom i profesionalnom pristupu u tretmanu malignih oboljenja – izjavio je prof. dr. Bešlija.

Kao preporučeni centar za edukaciju Onkološka klinika KCUS omogućit će i edukaciju u trajanju od tri do šest mjeseci iz oblasti karcinoma dojke, pod mentorstvom prof.dr. Semira Bešlije i uroloških tumora pod mentorstvom doc. dr. Timura Cerića.

Generalna direktorica KCUS prof.dr. Sebija Izetbegović ističe da nije iznenađena tim priznanjem, jer su predan i odgovoran rad garancija uspjeha.

– Ponosna sam na naše ljekare i medicinsko osoblje koji rade savjesno i odgovorno s ciljem pružanja što kvalitetnijih usluga bolesnicima. Rezultati takvog rada vide se svakodnevno, počevši od brojnih pohvala bolesnika do velikih svjetskih priznanja.

Savremena medicina zahtjeva stalnu nadogradnju i uvođenje inovacija, što strateškim planom razvoja i unaprjeđenja rada nastojimo zadovoljiti. Nabavkom nove opreme, odgovornim radom, te pravilnim programom edukacija pozicionirali smo KCUS u sami vrh vodećih zdravstvenih centara u regiji – navela je prof.dr.Izetbegović, prenosi Press KCUS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.