Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Novi Grad uručila ugovore za 450 stipendista

Uručeni ugovori stipendistima Općine Novi Grad

Svečano uručenje ugovora za 450 stipendista Općine Novi Grad Sarajevo održano je u srijedu u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad.

Za stipendiranje uspješnih učenika i studenata Općina je za školsku 2015./16. godinu izdvojila 450.000 KM, od čega je 25.000 KM dodijeljeno učenicima i studentima koji postižu vrhunske sportske rezultate.

Od 976 prijavljenih kandidata, pravo na stipendiju ostvarili su svi učenici sa prosjekom 4,9 i 5, kao i svi studenti čiji je prosjek ocjena najmanje 8, s tim da prema Pravilniku o stipendiranju učenika i studenata, pravo na stipendiju ne mogu ostvariti kandidati čija su primanja po članu domaćinstva veća od 450 KM.

Jedan dio novčanih sredstava dodijeljen je učenicima i studentima sa specifičnim potrebama i izuzetno nadarenim učenicima i studentima za kulturno-umjetničko i sportsko stavaralaštvo za 2015./16. godinu.

Za učenike devetog razreda visina stipendije je 50 KM, za srednjoškolce 75 KM, a za studente 100 KM mjesečno.

Stipendista Općine Novi Grad Sarajevo je i Alem Pivodić, sin Muhidina Pivodića, policijskog službenika koji je stradao na dužnosti dok je obezbjeđivao Hram Svetog Nikolaja u Reljevu.