Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podrška

Općina Novo Sarajevo donirala 32.000 KM SOS Dječijim selima u BiH

sos selo hasan tanovic

Vrijednom donacijom Općine bit će osigurano sve što je potrebno dječacima i djevojčicama iz jedne porodice tokom godine dana

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je sredstva u iznosu od 32.000 KM za pokrivanje godišnjih troškova jedne porodice iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu. Povodom uručenja donacije, načelnik Općine dr Hasan Tanović posjetio je SOS Dječije selo Sarajevo te razgovarao sa nacionalnim direktorom organizacije Malikom Garibijom o nastavku saradnje.

„Danas smo jednim lijepim povodom ovdje u SOS Dječijem selu u Sarajevu. Potpisali smo ugovor o finansiranju jedne porodične kuće u iznosu od 32 hiljade konvertibilnih maraka. Ovu praksu smo započeli prošle godine kada smo potpisali prvi ugovor. Nadam se da ćemo i u budućnosti kroz Budžet Općine Novo Sarajevo planirati sredstva i uz podršku općinskog vijeća nastaviti osiguravati podršku SOS Dječijim selima“, kazao je načelnik Općine Novo Sarajevo dr Hasan Tanović.

Vrijednom donacijom Općine bit će osigurano sve što je potrebno dječacima i djevojčicama iz jedne porodice tokom godine dana. Iz SOS Dječijih sela u BiH izrazili su zahvalnost za kontinuiranu podršku Općine i iskreno razumijevanje misije organizacije.

„U SOS Dječijim selima iznimno smo ponosni na saradnju sa našim lokalnim partnerima jer uvijek nastojimo osnažiti zajednice u kojima djelujemo. Prijatelji iz Općine Novo Sarajevo na čelu sa dr Hasanom Tanovićem prepoznali su važnost našeg rada, ne samo za djecu i mlade, već za cijele porodice iz zajednice i kontinuirano nam pružaju podršku u radu i misiji. Radujemo se nastavku saradnje i jačanju prijateljstva sa Općinom, svjesni da samo zajedno možemo osigurati bolju budućnost za djecu i mlade bez roditeljskog staranja“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.