Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Stari Grad pomogla rad Uduženja “Srce za djecu oboljelu od raka”

BiH

_DSC0005

Predsjednik Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” Fikret Kubat i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić potpisali su danas Ugovor o dodjeli godišnjeg granta u iznosu od 10.000 KM kojim će biti finansiran rad “Roditeljske kuće”.

Predsjednik Kubat istakao je da su projekt “Roditeljske kuće” prepoznale i institucije, nevladin sektor, ali i građani te da svakom novom donacijom pokušavaju unaprijediti uslove boravka djece i roditelja u toj kući.

Naglasio je da je ozdravljenje djeteta koje boluje od raka dugotrajan, težak i skup proces koji zahtijeva interdisciplinaran pristup te da je podrška svih dobro došla.

– Moram se zahvaliti uime malih pacijenata koji se bore u svojoj najvećoj bici za život. Sva naša djeca su nam važna i kada jedno dijete ozdravi, imamo osjećaj da smo spasili cijeli svijet – poručio je.

Načelnik Hadžibajrić kazao je da će i u budućnosti pomagati rad tog udruženja i kuće te je apelovao sve da im pomognu. Zaključio je da se u konačnici mora iznaći način za sistemsko finansiranje njihovog rada kako rad Roditeljske kuće ne bi zavisio od grantova i donacija.