Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Tešanj od 2008. putem stipendija investirala preko 2 miliona KM

tesanj-ucenici

Načelnik Općine Tešanj, Suad Huskić primio je najbolje učenike osam osnovnih i tri srednje škole. Riječ je o tradicionalnom prijemu načelnika Općine koji se svake godine održava za učenike generacije, učenike sa posebnom diplomom sa prosjekom 5,0 tokom cijelog školovanja, kao i za direktore škola, profesore, i roditelje.

Tom prilikom, načelnik Huskić je razgovarao sa učenicima generacije o planovima za budućnost, i njihovom daljem školovanju.

“Ovo je samo dio aktivnosti koje provodimo u cilju afirmacije rada, znanja, i mladosti. Najbolja investicija za propsperitet i razvoj je investicija u znanje. Zato nas institucije i investitori, kako domaći, tako i strani, prepoznaju kao pouzdane partnere za budućnost. U posljednje tri godine mandata ove općinske administracije, investirano je oko 1 milion KM u stipendije za dodiplomske studije, pri čemu je stipendije dobilo preko 1.000 studenata sa područja Tešnja. Isto tako, naši studenti imaju podršku za odbranu magistarskih i doktorskih radova. A, u cilju afiramacije srednjih škola i fakulteta za učenike, studente i roditelje Općina je organizirala dva «Sajama srednjih škola i fakulteta», sa namjerom da nastavimo sa ovakvom praksom. Ovome treba dodati i provedbu programa prekvalifikacije i dokvalifikacije kroz Centar za obrazovanje odraslih”, kazao je tom prilikom načelnik Općine Tešanj, Suad Huskić.

Inače, projekat intenzivnog stipendiranja pokrenut je 2008. godine. Od tada je stipendirano više od 2.200 studenata sa ukupnim iznosom od preko 2 miliona KM.