Zaposlenici škole “Isak Samokovlija” nadaju se da će direktor dokazati nevinost

os-isak-samokovlija1

Zaposlenici JU OŠ “Isak Samokovlija” oglasili su se povodom hapšenja direktora ove ustanove Kenana Vučijaka. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Mi, zaposlenici JU OŠ “Isak Samokovlija”, nakon nemilog događaja (hapšenja našeg direktora) želimo da iznesemo naš stav.

Za vrijeme obavljanja dužnosti direktora škole, Kenan Vučijak je imao izuzetnu saradnju sa svim uposlenicima škole. Posebno bismo istakli njegov humani odnos i ljudsko razumijevanje u ličnim i porodičnim situacijama zaposlenih.
Iznimno cijenimo njegovo zalaganje na unapređenju uslova rada škole, otvorenost i podršku koju nam je pružao u odgojno-obrazovnom radu.

Promovisao je humani rad, pomagao je djeci u stanju socijalne potrebe i djecu sa preprekama u razvoju. O njegovom radu i dobrom odnosu sa roditeljima naših učenika govori podrška koju svakodnevno primamo. Sa učenicima je imao prijateljski odnos i vrata njegovog kabineta su bila uvijek otvorena za njih.

Kolektiv škole nastavlja aktivnosti predano i profesionalno kako bismo i ovu školsku godinu završili uspješno kao i do sada.

Nadamo se da će institucije pravosuđa riješiti ovaj slučaj a gospodin Kenan Vučijak dokazati svoju nevinost”, piše u saopštenju.