Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općinska vijeća u Kantonu Sarajevo: SDA ostvarila najbolji rezultat

BiH

sarajevo-izbori

Prema dosadašnjim preliminarnim rezultatima, u trci za općinska vijeća, skupštine općina i skupštine gradova na jučerašnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, u općini Stari Grad u Sarajevu najviše glasova osvojila je Stranka demokratske akcije (22,36 posto).

Slijede je Prva nezavisna lista Stari Grad, Demokratska fronta, SDP, Naša stranka te SBB- Fahrudin Radončić.

Od ostalih općina u Sarajevskom kantonu, u Centru je najviše glasova osvojila također SDA, a slijede je Naša stranka, Demokratska fronta, SDP, SBB-Fahrudin Radončić itd.

SDA ima najviše glasova i za općinsko vijeće Novo Sarajevo, potom Naša stranka, Demokratska fronta, SBB-Fahrudin Radončić, Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Stranka penzionera, Građanski savez itd.

U općini Novi Grad pobijedila je SDA, a iza nje su po broju osvojenih glasova: Naša stranka, Demokratska fronta, SBB-Fahrudin Radončić, SDP, Bosanska stranka- Mirnes Ajanović i Bosanskohercegovačka stranka – Sefer Halilović.

I u općinskom vijeću Ilidža najviše mandata osvojila je SDA, a potom Demokratska fronta, SDP, SBB-Fahrudin Radončić, Naša stranka itd.

SDA ima najviše glasova u sarajevskoj općini Vogošća, potom Demokratska fronta, SDP, SBB-Fahrudin Radončić, Socijaldemokratska unija BiH i BPS-Sefer Halilović.

U Hadžićima je pobijedila također SDA, slijede je: BPS-Sefer Halilović, Stranka za BiH, Demokratska fronta, SBB-Fahrudin Radončić i SDP.

U općini Ilijaš prva po broju osvojenih vijećničkih mandata je SDA, a potom slijede: SDP, SBB-Fahrudin Radončić, BPS-Sefer Halilović, Građanski savez i Demokratska fronta.

U općini Trnovo (FBiH) pobijedila je SDA, dok su iza nje Demokratska fronta, Stranka za BiH, Ismet Mulaosmanović, SBB-Fahrudin Radončić i SDP.