BiH

Općinski vijećnik u Živinicama kolegu “poslao” u bolnicu

30/09/2015

Vijećnik Općinskog Vijeća Mirsad Šljivić (SUND) verbalno je napadnut od strane Hasana Ramića (SDA), nakon čega je Šljivić zatražio i medicinsku pomoć, piše novinska agencija Patria

– Naime, na sjednici Općinskog Vijeća jučer izabrani su i članovi Općinske izborne komisije, a u Hasan Ramić je jedan od članova, a i ranije je obnašao tu funkciju. Međutim, Ramić nema visoku stručnu spremu, a što Izborni zakon zahtjeva u općinama gdje ima više od 1.000 glasača. Međutim, u javnom pozivu koji je objavljen dodan je amandman u kojem stoji da član Izborne komisije može imati i srednju stručnu spremu, a što je urađeno kako bi Ramić mogao biti izabran.

Šljivić koji je član Komisije za imenovanje upozorio je da se radi o kršenju zakona, ali su se na to oglušili vijećnici, a u pauzi se desio i incident.

– U toku svog izlaganja nisam spomenuo ničije ime, već sam govorio o zakonu, ali mi je na pauzi prišao Ramić i kazao da prestanem spominjati njegovo ime, te da ukoliko nastavim, više nikada neću imati priliku izaći za govornicu. Ipak, ja sam o svemu nakon pauze obavijestio sam Općinsko vijeće o prijetnjama koje sam dobio, ali Nail Jusić, zamjenik predsjedavajućeg se bukvalno oglušio na sve to – istakao je Šljivić, inače ljekar internista, a koji danas zbog stresa nije ni otišao na posao.

I jedan vijećnik iz SDP-a tražio je pauzu, ali Jusić je nije želio dati, te je na kraju Ramić i izabran za jednog od člana Izborne komisije. Centralna izborna komisija mogla bi imati mnogo psola u voom slučaju, ali Šljivić se pribojava da se i oni ne ogluše na sporne momente.

– U Živinicama vlada jedan haos. Gotovo svi su pozicija, a opozicije skoro da i nema. Ali, očtio je da ni država ne mari za to. Razočaran sam, jer ja kao pojedinac ne mogu puno toga napraviti – istakao je Šljivić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.