BiH

Husino kod Tuzle

Opet zastoj: Šleper s prikolicom se zaglavio, stvorene velike kolone

24/01/2019

Na području Tuzlanskog kantona lanci su obavezni za teretna vozila sa prikolicom i šlepere

Snježne padavine koje su pogodile Tuzlanski kanton počeo je stvarati i prve saobraćajne kolone.

Zbog padavina, ali i neuslovnih saobraćajnica, gužve su prvo primjetne na zapadnom ulazu u Tuzlu i to na dionici puta Husino – Miladije. Upravo tamo su u ovim trenucima kolone nešto duže koje se, uz otežano saobraćanje, pomjeraju centimetar po centimetar, javlja RTV Slon.

Gužve na Husinu prouzrokovane su nemogućnošću da kamion-šleper prođe ovom dionicom puta. Zato se saobraćaj polako usmjerava ka staroj husinskoj cesti. Komunalne službe zadužene za održavanje cesta i uklanjanje snijega od jutarnjih sati su na terenu.

Prema informacijama iz BIHAMK-a u sjevernim, sjeveroistočnim i centralnim krajevima naše zemlje jutros pada snijeg koji se zadržava na kolovozu.

“Na području Tuzlanskog kantona lanci su obavezni za teretna vozila sa prikolicom i šlepere”, istaknuto je iz ovog kluba.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, osim na GP Bosanski Novi-Dvor gdje je saobraćaj obustavljen zbog radova u Hrvatskoj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.