Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opozicija u RS-u izvodi narod na ulice

BiH

cavic ivanic bosic

Niti jedan potez vlasti Milorada Dodika u Republici Srpskoj ne može proći bez tenzija i najoštrije osude od strane opozicije koja je okupljena oko Saveza za promjene u RS-u.

Zadnja najava poskupljenja električne energije u tom entitetu okupila je čelnike SDS-a, PDP-a, NDP-a i SRSRS-a Mladena Bosića, Mladena Ivanića, Dragana Čavića i Milanka Mihajlicu koji su poručili kako će izvesti narod na ulice ako se ne spriječi poskupljenje struje, piše Dnevni list.

Sastanku je prisustvovao i zastupnik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Đorđić.

Stranke Saveza za promjene u RS-u jučer su zatražile da se odmah poništi odluka o poskupljenju struje u RS-u, a najavili su i prikupljanje potpisa za posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a kojom bi se odbila odluka o povećanju cijene električne
energije u tom entitetu.

Ne prodaji

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić je upozorio i na mogućeprosvjede, ukoliko se u parlamentu RS-a ne izbore za to da se cijena električne energije ne poveća.

– Ukoliko naša parlamentarna inicijativa ne uspije, preći ćemo na izvanparlamentarne oblike borbe, a to znači kako ćemo organizirati prosvjede, rekao je Čavić i pozvao vlast da se okrene poboljšanju uvjeta života građana. On je iznio stav kako bez odluke vlasti u RS-u Regulatorna agencija za energetiku ne bi sama donijela odluku o poskupljenju struje.

[quote_left]Šefovi stranaka okupljenih u Savezu upozorili su i kako bi prodaja elektroenergetskog sektora RS-a, koji je njezin najveći resurs u RS-u, značila kako se i buduće generacije ostavljaju bez ikakvih resursa[/quote_left]

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić je kazao kako “ne mogu građani RS-a plaćati ogromno rasipništvo i kriminal koji se događaju u Elektroprivredi RS”, te kako bi struja mogla i pojeftiniti kad bi se suzbio kriminal u ovom poduzeću.

Šefovi stranaka okupljenih u Savezu upozorili su i kako bi prodaja elektroenergetskog sektora RS-a, koji je njezin najveći resurs u RS-u, značila kako se i buduće generacije ostavljaju bez ikakvih resursa.

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, za koju će potpise prikupiti u ovom tjednu, tražit će da se “zamrze” cijena električne energije u RS-u na dulje razdoblje.

Insistiranje na “snimku”

Govoreći o još jednoj posebnoj sjednici parlamenta RS-a o aferi “snimak”, odnosno, navodnoj kupovini zastupnika u RS-u rečeno je kako će stranke Saveza za promjene inzistirati da se istraže svi detalji te afere i utvrde krivci.

– Za nas je neprihvatljivo da je Specijalno tužiteljstvo RS-a, samo dan uoči sjednice Kolegija parlamenta RS-a na kojem je donesena odluka o datumu održavanja sjednice, obavijestilo kako se obustavlja istraga o tom slučaju, naglašeno je nakon sastanka četvorke. Oporbeni čelnici su istaknuli i da su protiv bilo kakve rezolucije o Srebrenici.

Govoreći o službenoj politici Rusije, oni su ocijenili kako je ova zemlja prijateljski nastrojena prema Republici Srpskoj i BiH.