Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oštro protestirali

Opozicija u Skupštini RS: Zašto ne možemo raspravljati o radu Vlade

nsrs_ sjednica

Kovač je podnijela ostavku, kako je rečeno, iz ličnih razloga, a nakon što ona bude konstatirana u paralemntu, na njenu funkciju bi trebalo da bude imenovana Suzana Gašić, koja je dosad radila u prijedorskom „ArcelorMittalu“

Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) danas je oštro protestirala tražeći raspravu o zatraženoj ostavci ministrice trgovine i turizma RS-a Dragice Kovač.

Kovač je podnijela ostavku, kako je rečeno, iz ličnih razloga, a nakon što ona bude konstatirana u paralemntu, na njenu funkciju bi trebalo da bude imenovana Suzana Gašić, koja je dosad radila u prijedorskom „ArcelorMittalu“.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić je rekao da na Kolegiju parlamenta nisu imali obrazloženje zašto se ne raspravlja o ovoj tački, odnosno o radu dosadašnje ministrice i radu Vlade RS-a.

Predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović je rekao da poslovnik nije prekrešen u ovom slučaju, a stav stručne službe je da može i ne mora biti rasprave.

Šef Kluba psolanika SNSD-a Igor Žunić je rekao da se niko ne boji rasprave o radu Vlade, ali da je stav stručne službe parlamenta da se o ovom pitanju ne raspravlja.

Na njegov prijedlog data je pauza.