Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijevremeni izbori

Opozicije danas potvrđuje ime kandidata za gradonačelnika Prijedora

sarovic – borenovic – nesic – opozicija rs – fena (1)

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici u ponedjeljak, 1. novembra, nakon razmatranja Izvještaja o izvršenim provjerama prijava za ovjeru koalicija za učešće na Prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedor, ovjerila prijavu koalicije pod nazivom “Za naš Prijedor – DNS- SDS- PDP”

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je odluku da će se prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora održati 12. decembra, nakon što je dosadašnji gradonačelnik Dalibor Pavlović podnio ostavku zbog neprimjerenih fotografija koje su procurile u javnost.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici u ponedjeljak, 1. novembra, nakon razmatranja Izvještaja o izvršenim provjerama prijava za ovjeru koalicija za učešće na Prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedor, ovjerila prijavu koalicije pod nazivom “Za naš Prijedor – DNS- SDS- PDP”.

Gradski odbor PDP-a Prijedor održao je sinoć sjednicu kojoj su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potpredsjednica Jelena Trivić, generalni sekretar Mira Pekić, te članovi Predsjedništva stranke Perica Bundalo, Draško Stanivuković i Milanko Mihajilica, a tema sjednice bili su prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora.

– Gradski odbor PDP-a Prijedor potvrdio je podršku formiranoj koaliciji „Za naš Prijedor“ opozicionih stranaka SDS-a, PDP-a i DNS-a u zajedničkom nastupu na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora koji će danas biti zvanično predstavljen, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Neslužbeno, Demokratski narodni savez, stranka s najvećim brojem mandata nakon SNSD-a u skupštini Grada Prijedora, za zajedničkog kandidata opozicije predložio je Gorana Predojevića, čija bi kandidatura trebala biti potvrđena danas. Predojević je u periodu od 2009. do 2013. godine bio predsjednik Odbora mladih DNS-a Prijedor. Član je Predsjedništva GO DNS-a Prijedor i aktivni odbornik i šef odborničkog kluba u SG Prijedor.

Gradski odbor SNSD-a Milorad Dodik – Prijedor, koji ima najveći broj mandata (osam) u Gradskom vijeću tog grada, je za zajedničkog kandidata svojih koalicionih partnera na prijevremenim izborima za gradonačelnika predložio Slobodana Javora.

U skladu sa Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Prijedor, prijavu kandidata ovjereni politički subjekti podnose Centralnoj izbornoj komisiji BiH zaključno sa 08.novembrom 2021. godine, do 16:00 sati.