BiH

bihamk

Oprez na putevima u BiH zbog mokrog kolovoza, magle i odrona

20/04/2021
Foto: Ilustracija

Danas će se na više lokacija dionice autoputa Podlugovi-Sarajevo sjever izvoditi neophodni radovi, a sve lokacije će biti obilježene privremenom signalizacijom

Zbog kiše koja povremeno pada, kolovoz većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini je mokar, a moguća je i magla, posebno u višim predjelima Bosne. Povećana je opasnost i od odrona kamenja na kolovoz. Vozači na svim putnim pravcima trebaju voziti maksimalno oprezno i držati odstojanje između vozila, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas će se na više lokacija dionice autoputa Podlugovi-Sarajevo sjever izvoditi neophodni radovi, a sve lokacije će biti obilježene privremenom signalizacijom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banoviča).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.