BiH

zahtjev sdp-a

Opstrukcije rada preduzeća ”Poslovnost” i njegovih uposlenika moraju odmah prestati!

07/09/2020

SDP traži od načelnika opštine Centar Nedžada Ajnadžića i Premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića da prestanu spavati

SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje zabranu rada uposlenicima preduzeća ”Poslovnost” postavljanjem fizičkih barijera ispred zgrade u kojem se nalazi sjedište preduzeća, stoji u saopštenju ove stranke koje prenosimo u cjelosti.

Kanton Sarajevo i opština Centar vjerovatno su jedini prostor u cijeloj regiji gdje se, udruženim poduhvatom organa opštinske i kantonalne vlasti i javnosti još uvijek nepoznatih pojedinaca, fizičkim barijerama onemogućava rad preduzeću ”Poslovnost” koje ima više od 80 zaposlenih radnika. Imajući u vidu da se radi o kompaniji koja vodi poslovne knjige za 800 firmi u našoj zemlji hitnost i neophodnost djelovanja aktuelnih vlasti je neupitna.

SDP traži od načelnika opštine Centar Nedžada Ajnadžića i Premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića da prestanu spavati i praviti se kao da se ništa ne dešava, da konačno iskoriste svoje nadležnosti, te putem opštinskih i kantonalnih inspekcija što hitnije reaguju i omoguće normalan i nesmetan rad pomenutom preduzeću i njegovim uposlenicima.

Ukoliko se to ne desi zastupnici SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo i vijećnici u Opštinskom vijeću Centar će iskoristiti svoje zastupničke i vijećničke ovlasti i tražiti odgovornost nadležnih na hitnim sjednicama ovih zakonodavnih organa, navodi se u saopštenju SDP-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.