Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada rs

Optimistični Višković najavio kad će prosječna plata u RS-u biti 1.000 KM

Radovan Viskovic

On je rekao da je za poresko rasterećenja privrede neophodno obezbijediti dodatna sredstva u budžetu

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada u prvih 100 dana mandata uradila i više od onoga što je promovisano u ekspozeu i mjerama Ekonomske politike, izrazivši očekivanje da će početkom iduće godine doći do planiranog cilja da prosječna plata u RS-u iznosi 1.000 KM.

“Vlada je napravila Akcioni plan, radi na sprovođenju sedam mjera koje su predviđene ekspozeom i već su napravljeni pomaci”, rekao je Višković večeras za RTRS.

Višković je naglasio da u Republici Srpskoj ne može biti povećan bruto društveni proizvod i prosječna plata dok ne budu realizovane značajnije investicije.

On je rekao da je za poresko rasterećenja privrede neophodno obezbijediti dodatna sredstva u budžetu.

Kada je riječ o razvoju putne infrastrukture u Republici Srpskoj, Višković je naveo da je prvi prioritet izgradnja auto-puta na Koridoru “Vc”, koji se uklapa u strateški cilj nastavak izgradnje auto-puta od Doboja preko Vukosavlja prema Bijeljini i povezivanje sa Beogradom.

“Naš konačni cilj je da povežemo auto-putem Banjaluku sa Beogradom. Izgradnjom mosta na rijeci Savi kod Gradiške i završetkom auto-puta od Doboja prema Bijeljini, Rači, Beogradu ovaj auto-put biće ekonomski opravdan”, istakao je Višković.